Чекати пів року після хвороби більше не треба – щепитися проти Covid-19 можна раніше

«Раніше був дефіцит вакцин, тому рекомендували чекати 6 місяців» (с)

Отримати щеплення проти ковіду можна раніше, ніж за пів року після перенесеної хвороби. Раніше такий термін називали, оскільки в Україні був дефіцит вакцин.

Тепер же лікарі навіть не питають, чи хворіли ви на Covid-19, оскільки протоколами МОЗ це не передбачено, пояснює координаторка із вакцинації на Рівненщині Олена Гандзюк:

– Якщо ви хочете отримати сертифікат і щепитися, то через 3 місяці після хвороби ви можете це зробити – здоров’ю це не зашкодить. Ніяких протипоказів в плані того, коли людина захворіла, у нас у протоколах немає. Ми навіть не збираємо в анамнезі, коли ви захворіли для того, щоб щеплювати чи не щеплювати.

 

Раніше рекомендовано було через 6 місяців у зв’язку з недостатньою кількістю вакцини.

Олена Гандзюк. Фото - РОДА.
Олена Гандзюк. Фото - РОДА.

Зауважимо, що українські сертифікати про повну імунізацію – не стовідсоткова гарантія того, що ви зможете вільно виїхати за кордон. Різні країни висувають неоднакові вимоги до того, з якими саме документами можна до них в’їжджати.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень