Скільки мешканців Рівненщини отримали сертифікати про повну вакцинацію проти ковіду

Переважно їх беруть ті, хто збирається за кордон

Сертифікат про повну вакцинацію проти коронавірусу. Фото з сайту "20 хвилин"
Сертифікат про повну вакцинацію проти коронавірусу. Фото з сайту "20 хвилин"

Кожен другий повністю вакцинований проти ковіду мешканець Рівненщини має відповідний сертифікат. Це близько 20 тис. людей, які вже отримали обидва щеплення, повідомляють в ОДА.

Найчастіше такі документи беруть люди, які зібралися за кордон. При цьому, попри заяви щодо можливості отримати такий сертифікат ВІДРАЗУ після щеплення другою дозою, зробити це важко, попередила координаторка із вакцинації на Рівненщині Олена Гандзюк.

На фото Олена Гандзюк
На фото Олена Гандзюк

За її словами, краще йти до лікувального закладу, у якому веде прийом ваш сімейний лікар:

– В принципі, це зробити можна, але це дуже важко. По-перше, на документі має бути печатка лікувального закладу. Вона не завжди є у бригад, які щеплюють, точніше, її швидше всього немає. А по-друге, наші працівники у пунктах щеплень зайняті самою процедурою щеплення.

 

Тож краще після отримання обох доз сироватки йти до свого лікувального закладу і отримати сертифікат у більш спокійній обстановці.

Додамо, що окремого реєстру виданих сертифікатів в області немає і доцільності його створення в ОДА не бачать, оскільки це паперовий документ, який можна загубити, а потім - прийти за іншим.

На сьогодні повністю імунізовані понад 40 тис. жителів Рівненщини.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень