Простий спосіб дожити до 100 років, який доступний кожному

Фізіотерапевти вважають це ключем довголіття

Проста вправа є ключем до довголіття. На думку фізіотерапевтів, немає нічого ефективнішого для продовження життя, ніж звичайна ходьба.

Однак займатися нею треба регулярно щодня. Прогулянки суттєво покращують кровообіг, сприяють зміцненню серця та підтримують здоров'я суглобів, зберігаючи їх рухливість.

Завдяки регулярній ходьбі людина краще зберігає координацію, що знижує ризик падіння, а це дуже важливо у старшому віці. А що важливо – такі заняття доступні кожному, просто вийди з дому і йди.

Що ж до тривалості занять ходьбою, можна орієнтуватися на кількість кроків. Більшість останніх досліджень свідчать, що «золотий стандарт» у 10000 кроків на день — сумнівний параметр.

Вчені впевнені, що вистачить і набагато менше кроків. Так, користь для здоров'я починається вже з позначки 4400 кроків на день. Ефективність ходьби залежить від тривалості, інтенсивності та частоти, а не від кількості кроків.

Фахівці рекомендують 150 хвилин помірної активності на тиждень для дорослих. Щоб досягти максимальної користі, важливіше ходити часто, швидко та регулярно.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень