П’ю мартіні та їм стейки, правда, не щодня, - рецепт довголіття від лікаря, якому 100 років

Це найстарший лікар у світі, який продовжує практику. Навіть довідку має

Дожити до 100 й зберегти ясний розум та активний рух – не проста задача. У Бостонському університеті порахували, що лише 1 із 5000 доживає до сотні.

Найстарішим лікарем у світі є доктор Говард Такер. Йому вже 100 років, це невролог з Клівленда, штат Огайо. Його звання найстарішого лікаря, який продовжує практику, підтверджено відповідним записом у Книзі рекордів Гіннеса.

Крім хороших генів у спадок Говард Такер має ще кілька звичок, які йому допомагають зберігати якість життя.

Плавання, біг підтюпцем, походи та катання на лижах до 80 років зробили мене сильним та здоровим. Я намагаюся пробігти не менше трьох миль на біговій доріжці у швидкому темпі більшу частину днів на тиждень.

 

Я п'ю мартіні та їм стейк по-нью-йоркськи, але не щодня. Справжній секрет довголіття у тому, що секретів немає. Але ми живемо щодня і вмираємо один раз, тому ми маємо максимально використати час, який ми маємо,  - каже Такер. 

На його переконання, треба жити повним життям, і не обмежувати себе у всьому, але при цьому знайти свій баланс. Важливо зберегти активність розуму в літньому віці, щоб уникнути «когнітивного занепаду».

Лікар каже, що чимало людей, які виходять на пенсію, втрачають свою активність, а тим самим тільки збільшують ризики зниження когнітивних функцій.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень