Продовжити рід навіть після загибелі зможуть українські вояки

Таку можливість нададуть їм медики

Фото з insider-media.net

Законсервувати безплатно свою сперму на 12 місяців зможуть українські військові. Таку можливість їм надасть український центр лікування безпліддя IVMED, щоб вони змогли стати батьками, і щоб поліпшити демографічну ситуацію в країні.

Також у клініці сподіваються, що їхню локальну ініціативу підтримає держава, запровадивши національний проєкт зі збереження генофонду нашого народу.

Директорка Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М.В. Птухи Елла Лібанова розповіла:

2022-ий став роком катастрофічного падіння народжуваності, і є ризики, що до 2030-го населення України скоротиться щонайменше до 35 млн.

 

Адже для відновлення поколінь треба, щоб жінка в середньому за життя народила понад 2 дитини. У нас же цей показник у 2021 році становив - 1,1.

Через це, а також через війну Україні у найближчі 10 років загрожує досі небувала демографічна криза.

Адже частина населення знищена внаслідок бойових дій. Ще 5-7 млн українців виїхало за кордон: переважно це жінки дітородного віку та діти. 

 

І на війні перебувають переважно 30-40-річні чоловіки, тобто теж дітородного віку. До того ж їм удвічі частіше, ніж іншим чоловікам, загрожує безпліддя через травми, інфекційні хвороби, вплив токсичних речовин, перевантаження, перегрів/переохолодження, поранення тощо.

 

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень