Керівництво уряду пророкує проблеми з виплатами пенсій

Через однорівневу пенсійну систему

Фото ілюстративне, з мережі

Проблеми з виплатами пенсій прогнозують у Кабміні.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що без запровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні серйозні проблеми з виплатами виникнуть вже за 10-15 років.

Як передає «НАРОДНА ПРАВДА», таку заяву він зробив під час нещодавнього засідання уряду:

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль

Через 10-15 років будуть складнощі з пенсійними виплатами.

 

Пріоритет – накопичувальні пенсії. Планується вводити другий і третій рівні пенсійної реформи.

Нагадаємо, що перший рівень пенсійної системи – солідарна система (гроші «зараз на зараз»). Це значить, що кошти на виплату пенсій беруться з зарплат працюючих громадян – щомісяця до Пенсійного фонду відраховується єдиний соціальний внесок і зібрана сума йде на виплату пенсій нинішнім пенсіонерам.

Чинна пенсійна система України. Фото з мережі

Другий рівень - обов’язкова накопичувальна система. Вона передбачає щомісячні обов’язкові відрахування із заробітної плати працівника (від 2% до 7% від зарплати, з поступовим щорічним зростанням) до обраного учасником сертифікованого недержавного пенсійного фонду та/або Накопичувального фонду. Кошти переказуються на персональні рахунки громадян, де вони обліковуються, інвестуються, генерують дохід і збільшують розмір майбутніх пенсійних виплат.

Цей рівень в Україні поки що не запровадили. Він має з’явитися вже з січня 2021 року.

Третій рівень - система добровільного недержавного пенсійного забезпечення.

Вона представлена недержавними пенсійними фондами (НПФ). Таких в Україні зараз близько 60. Пенсійні внески вкладники роблять на добровільних засадах, а кошти обліковуються на індивідуальному пенсійному рахунку і на них нараховується інвестиційний дохід.

По досягненні людиною пенсійного віку (за 10 років до офіційно встановленого пенсійного віку в Україні) учасник фонду отримує додаткову недержавну пенсію, яка не залежить від стажу чи державної пенсії.

Брати участь у цьому рівні можуть як фізичні особи, здійснюючи внески за себе, своїх рідних і дітей, так і юридичні особи, які піклуються про майбутню пенсію власних працівників. Здійснюючи такі внески і фізичні, і юридичні особи мають можливість отримувати податкові пільги.

Трирівнева пенсійна система - як це має виглядати. Фото з мережі

Додамо, що саме самостійне добровільне накопичення є основою пенсійного забезпечення у більшості розвинених країн світу.

Три пенсії - це реально. Фото з мережі

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень