Керівництво уряду пророкує проблеми з виплатами пенсій

Через однорівневу пенсійну систему

Фото ілюстративне, з мережі

Проблеми з виплатами пенсій прогнозують у Кабміні.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що без запровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні серйозні проблеми з виплатами виникнуть вже за 10-15 років.

Як передає «НАРОДНА ПРАВДА», таку заяву він зробив під час нещодавнього засідання уряду:

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль

Через 10-15 років будуть складнощі з пенсійними виплатами.

 

Пріоритет – накопичувальні пенсії. Планується вводити другий і третій рівні пенсійної реформи.

Нагадаємо, що перший рівень пенсійної системи – солідарна система (гроші «зараз на зараз»). Це значить, що кошти на виплату пенсій беруться з зарплат працюючих громадян – щомісяця до Пенсійного фонду відраховується єдиний соціальний внесок і зібрана сума йде на виплату пенсій нинішнім пенсіонерам.

Чинна пенсійна система України. Фото з мережі

Другий рівень - обов’язкова накопичувальна система. Вона передбачає щомісячні обов’язкові відрахування із заробітної плати працівника (від 2% до 7% від зарплати, з поступовим щорічним зростанням) до обраного учасником сертифікованого недержавного пенсійного фонду та/або Накопичувального фонду. Кошти переказуються на персональні рахунки громадян, де вони обліковуються, інвестуються, генерують дохід і збільшують розмір майбутніх пенсійних виплат.

Цей рівень в Україні поки що не запровадили. Він має з’явитися вже з січня 2021 року.

Третій рівень - система добровільного недержавного пенсійного забезпечення.

Вона представлена недержавними пенсійними фондами (НПФ). Таких в Україні зараз близько 60. Пенсійні внески вкладники роблять на добровільних засадах, а кошти обліковуються на індивідуальному пенсійному рахунку і на них нараховується інвестиційний дохід.

По досягненні людиною пенсійного віку (за 10 років до офіційно встановленого пенсійного віку в Україні) учасник фонду отримує додаткову недержавну пенсію, яка не залежить від стажу чи державної пенсії.

Брати участь у цьому рівні можуть як фізичні особи, здійснюючи внески за себе, своїх рідних і дітей, так і юридичні особи, які піклуються про майбутню пенсію власних працівників. Здійснюючи такі внески і фізичні, і юридичні особи мають можливість отримувати податкові пільги.

Трирівнева пенсійна система - як це має виглядати. Фото з мережі

Додамо, що саме самостійне добровільне накопичення є основою пенсійного забезпечення у більшості розвинених країн світу.

Три пенсії - це реально. Фото з мережі

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень