Про це знають НЕ всі: 3 випадки, в яких можна відмовитися від повістки

Роз'яснення юриста

Існують випадки, коли від отримання повісток можна відмовитися. Про них розповів Нікіта Муренко, керуючий партнер юридичної компанії «Муренко, Курявий і Партнери» у коментарі РБК-Україна. 

За словами юриста, не розписуватися за отримання повістки можливо, якщо працівники ТЦК виписали повістку з порушенням чинного законодавства.

Зокрема: дані дописувалася у частково заповнений бланк повістки; якщо в повістці вказані неправильні дані отримувача; повістку вручає не уповноважена особа, яка не має печатки або певні дані вносили при вас.

- У такому випадку існує можливість відмовитись від підписання розписки про отримання повістки, після чого співробітник ТЦК та СП складає акт про відмову від отримання повістки та передається на розгляд керівникам ТЦК та СП.

 

Вони в результаті можуть стягнути штраф за порушення правил військового обліку. Даний штраф можна оскаржити у суді, – пояснює Муренко.

Отож, сама повістка не може бути оскаржена в суді, але можливо оскарження постанови про накладення штрафу за ухилення від військового обліку.

- Фактично ви не ухиляєтесь від обліку, а лише відмовилися від незаконного оформлення та способу вручення повістки – такого, що порушує визначений Кабінетом Міністрів України порядок, – пояснив юрист.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень