Хто точно не підлягає призову під час загальної мобілізації

Кого не мають мобілізувати на війну

Хто не підлягає призову до армії

- На військову службу під час воєнного часу не призивають чоловіків та жінок, чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти під час здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації, - розповідає адвокатка Наталія Чирочка.

Якщо у ЗСУ служить жінка, а її чоловікові приходить повістка

Відповідно до ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» та ст. 2 Закону України «Про військовий обов'язок та військову службу» не підлягають призову на військову службу під час мобілізації 

військовозобов'язані жінки та чоловіки, які мають неповнолітню дитину (дітей) та чоловіка (дружину), який (яка) проходить військову службу по одному з видів військової служби.

Тобто якщо в сім'ї є неповнолітні діти, і жінка проходить службу, то чоловіка вже не мобілізують.

Джерело: РБК

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень