Кожен військовозобов’язаний отримає електронний код. Повістки вручатимуть онлайн?

Що відомо про оновлення

Загальна мобілізація триває, військовозобов’язаним й надалі вручають повістки. Процес мобілізації та взяття військовозобов’язаних на облік постійно супроводжується змінами й оновленнями.

Військкомати мають на меті оновити базу даних, яка зараз “паперова”, щоб мати дані абсолютно про кожного, хто може отримати повістку та відправитися до лав ЗСУ. Тому  з'явилася інформація про електронний реєстр. Чоловіки повинні з’явитися до ТЦК та надати про себе основні дані, щоб їх було внесено в базу.

Це не повістка, а лише оновлення бази даних

Багато українців розпочали панікувати, адже вважають, що внесення їхніх даних до електронного реєстру це саме, що вручення їм повістки. Мовляв, те, коли її дійсно пришлють —  питання часу.

У військкоматах все заперечують, і кажуть, що дані про більшість військовозобов’язаних у них і так є, однак вони потребують оновлення і нічого більше. Наразі, в першу чергу відправляються для взяття на електронний облік ті чоловіки, які працюють офіційно. Також, всіх, хто зареєстровані у Центрі зайнятості тощо. Однак, процедуру пройде кожен, як би не намагався відтягувати цей момент.

Юристи теж дали коментар

 

- Законодавством не визначена можливість вручення повісток онлайн, тому не потрібно лякатися і терміново видаляти мобільний додаток “Дія” зі смартфона, – пояснив юрист Владислав Юрчак.

Мета електронного реєстру — в цифровізації ведення облікових даних військовозобов'язаних, що дозволить автоматизувати процес отримання інформації щодо реєстрації проживання осіб та відомостей про їхній сімейний стан чи народження дітей тощо.

Українці за кордоном: чи можуть консули вручати повістки військовозобов'язаним?

Джерело: gsminfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень