Мобілізація в Україні: чи можуть мобілізувати людину на лікарняному

Пояснення юриста

Під час дії воєнного стану мобілізації підлягають усі військовозобов’язані, які не мають відстрочки від служби в лавах армії.

Нюанси законодавства пояснює тематичне видання B2BConsult.

Зокрема, читач поцікавився, що робити у випадку, якщо чоловіку, який перебуває у відпустці, прийшов наказ про мобілізацію на підприємство.

Юристи нагадують, що хворобу представникам ТЦК необхідно підтвердити за рахунок листка непрацездатності, електронна форма якого є основною.

 

Треба прослідкувати, аби документи були правильно оформлені.

Електронний листок непрацездатності формується на основі електронного медичного висновку, який створює лікар, після чого військовозобов’язаний попереджає роботодавця про тимчасову непрацездатність, після чого інформація з електронного лікарняного відображається у єдиній системі.

Під час лікарняного працівники мають право не виходити на роботу або ознайомлюватися з наказами роботодавця щодо виклику до ТЦК.

 

Після того, як офіційно завершиться лікарняний, співробітнику треба дочекатися повторного візиту представників військкомату.

Джерело: Апостроф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень