В Україні зупинили «бронювання» чоловіків? Компанії втрачають фахівців (ФОТО)

Деякі сфери економіки вже б’ють на сполох

В Україні запроваджено нові правила бронювання фахівців від мобілізації. Однак через неузгодженість у деяких законах та відсутність чітких термінів розгляду заяв багато компаній не змогли за новими правилами забронювати жодного співробітника.

Про це стало відомо з інформації асоціації IT Ukraine.

З того часу, як набули чинності нові правила бронювання фахівців, IT-компанії не змогли забронювати від мобілізації жодного свого працівника, каже виконавчий директор IT Ukraine Костянтин Васюк.

По суті процес бронювання фахівців зупинився, каже керівник асоціації. Одна з головних причин гальмування – неузгодженість у законах.

«Перше проблемне питання – питання повноважень, якими наділені державні органи згідно з новою процедурою. Тобто вони не завжди відповідають повноваженням, які закріплені у профільних законах», – каже Костянтин Васюк.

Заявки на бронювання фахівців можуть відлежуватись «під сукном» місяцями

Друга, не менш важлива причина – відсутність законодавчо закріплених строків розгляду заявок. Через це заявки про бронювання фахівців можуть пролежати у чиновників «під сукном» не один місяць.

За цей час можуть призвати та відправити на фронт не одного ключового працівника, без якого компанія не зможе працювати на повну силу.

«Якщо, наприклад, компанія отримує відмову на будь-якому етапі, то вся процедура починається спочатку. Таким чином бізнес втрачає цінний час», - зазначив виконавчий директор асоціації.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень