Вручення повісток військовозобов'язаним через родичів: законно чи ні?

Таке твердження днями активно ширилося мережею

Днями у деяких ЗМІ та соціальних мережах поширювали повідомлення про те, що військкомати нібито можуть вручати повістки через родичів військовозобов'язаних, якщо ті проживають разом.

Чи дійсно це так? 

7 квітня 2023 року Кабмін ухвалив постанову, якою розширили повноваження ТЦК та СП. Вона дозволяє працівникам військкоматів вручати призовникам повістки незалежно від місця їхнього обліку.

Однак ця постанова не стосується вручення повісток через родичів. Жодних законодавчих змін стосовно того, хто й кому може вручати повістку, не було. 

Тому, як раніше, повістка має вручатись лише особисто – і призовник має особисто підписати її або відмовитись від отримання.

На документі має бути підпис військовозобов'язаного, а у разі відмови від її прийняття – має бути складений акт про відмову.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень