Природні парки й заповідники навколо ХАЕС (ФОТО)

7 липня – День працівника природно-заповідної справи

На території зони спостереження Хмельницької АЕС знаходиться 47 об'єктів різного ступеня заповідності, площа яких складає понад 3000 га.  Сім з них мають статус об'єктів загальнодержавного значення, інші 40 - місцевого.

Територія навколо ХАЕС - частина національних природних парків Національний природний парк «Мале Полісся» та Національний парк Дермансько-Острозький, які знаходяться у надзвичайно мальовничій місцевості, де поєднались ландшафти Полісся та лісостепу. Територія парків охоплює лісові масиви Ізяславського, Острозького, Здолбунівського районів, які завдяки своїм унікальним розташуванням та кліматичним умовам вирізняються багатим різноманіттям.

Природні парки охоплюють в себе кілька озер і болотних масивів, пагорби Мізоцького кряжу та Кременецьких гір, а також частину долин річок Горинь, Вілія, Гнилий Ріг.

Символом свята щороку слугує один з видів папороті, квітка якого, за легендою, має чарівні властивості. Символ цьогорічного свята – папороть Dryopteris villarii, щитник Віллара, що росте в Україні лише у Гірському Криму.

Обраний символом як втілення неймовірної волі до життя та здатності до виживання.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень