«Причин є кілька». Звільнення керівника діагностичного центру прокоментували у Рівненській облраді

І заперечили, що таке рішення було одноосібним

Праворуч - Роман Шустик

Минулої п'ятниці перший заступник голови Рівненської облради Сергій Свисталюк звільнив з посади керівника обласного діагностичного центру Роман Шустика. Той пообіцяв судитися.

А перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін заявив, що, на його думку, рішення про звільнення було одноосібним - без консультацій з голови облради та ОДА. І що ОДА - на стороні Романа Шустика.     

Ми запитали у Сергія Свисталюка, чи справді він одноосібно ухвалив таке рішення. На це він відповів Радіо Трек:

Ну, можливо, Сергію Вікторовичу краще відомо, з ким я консультувався, а з ким – ні. То це його слова.

 

А я хотів би наголосити, що діагностичний центр є комунальним підприємством обласної ради, а не ОДА.

 

І пояснив, що 

звільнити Романа Шустика рекомендувала комісія, яка проводила службове розслідування у зв'язку із заборгованістю із зарплат працівникам, яка утворилася у закладі.

 

Адже з моменту повідомлення про заборгованість керівником діагностичного центру і до липня цього року борг зріс з 1 млн 200 тис до понад 4 млн грн. 

 

Окрім того, Сергій Свисталюк назвав ще кілька причин звільнення:

Протягом півтора року не було прийнято кроків щодо послуг як соціальних, так і платних, що дало б змогу покращити фінансовий стан підприємства.

 

І коли колектив діагностичного центру ініціював і провів збори, то дві третіх визначилися не на підтримку Романа Петровича, а навпаки.

 

Сергій Свисталюк (фото з фейсбуку)

Щодо недофінансування закладу НСЗУ він пояснив таке:

Роман Шустик під час останньої наради тиждень тому заявив, що він дав вказівку лікарям вдвічі збільшити внесення наданих послуг пацієнтам в електронний реєстр.

 

То я тоді тут керівника не розумію. Тобто виходить з його слів, що цього не робилося раніше? Відповідно, і були зменшені пакети фінансування НСЗУ?

Також Свисталюк зауважив, що такої заборгованості із зарплат, як у Рівненському діагностичному центрі, нема в інших аналогічних закладах держави та в інших комунальних медзакладах облради, як от обласна лікарня, обласна дитяча лікарня, диспансер радіаційного захисту населення. 

На питання про те, чому Роман Шустик дізнався з фейсбуку про своє звільнення, перший заступник голови облради заперечив:

Трішечки не так все. Роман Петрович був на нараді ще тиждень тому в обласній раді за участю керівника департаменту охорони здоров'я Олега Вівсянника і першого заступника голови ОДА Сергія Подоліна. На ній зобов’язався за тиждень привести багато речей у відповідність до вимог, в тому числі до вимог НСЗУ. Цього не було зроблено.

 

І він лукавить трішечки, що дізнався з фейсбуку. Тому що у п’ятницю проводилася дуже коротка нарада, ініційована нашими колегами. І він вже на той час знав, що, можливо, такий акт службового розслідування буде підписаний.

За словами Сергія Свисталюка, він не викликав у кабінет Романа Шустика, щоб повідомити про звільнення. Це була ініціатива одного з депутатів – запросити його і поговорити про ті кроки, які мали бути зроблені за тиждень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень