До уваги рівнян: що робити, якщо вас не запросили на ревакцинацію

Особливо багато скарг надходить від вакцинованих Файзером

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Нині на Рівненщині триває ревакцинація кількома препаратами: АстраЗенекою, Коронаваком і Файзером. І кожному мають зателефонувати та запросити на повторну ін’єкцію, повідомила кооринаторка з вакцинації на Рівненщині Олена Гандзюк:

— Хто не отримав дзвінок щодо повторної вакцинації (особливо дуже багато дзвінків по Файзеру в 21-й день), 21 день не є критичним.

 

Це від 21-го до 28-ми днів, від 3-х до 4-х тижнів обов’язкове друге щеплення. Вам зателефонують і попросять на повторну вакцинальну сесію.  

У іншому разі Олена Гандзюк радить звертатися в заклад, де робили щеплення, чи в обласний департамент цивільного захисту та охорони здоров’я.

До слова, зараз в області діє 5 центрів масової вакцинації: у Рівному, Вараші, Дубні та два – у Сарнах.

Найкращі показники у Рівному. З початку роботи – 5 червня – тут зробили майже 800 щеплень. У Вараші, де центр працював лише один день, зробили 98 ін’єкцій, у Дубні імунізували 50 осіб.

Наступного тижня мине 28 днів з початку роботи центру масової вакцинації у Рівному і розпочнеться ревакцинація, зазначила Олена Гандзюк.

Олена Гандзюк - праворуч. Сергій Подолін - посередині
Олена Гандзюк - праворуч. Сергій Подолін - посередині

Заступник голови ОДА Сергій Подолін додав, що статистика вакцинації у центрі вакцинації в одному з великих міст низька – 10-15 щеплень за добу. Керівництво території пояснило, що населення хоче імунізуватися саме Файзером. На це Сергій Подолін відповів, що всі вакцини, зареєстровані в Україні, придатні і якісні. І нагадав, що сам він вакцинований АстраЗенекою індійського виробництва і почувається добре.

Між тим, плани голови уряду відкрити центри масової вакцинації у кожному райцентрі в обласній адміністрації називають цілком реалістичними.

Але у такому разі до роботи у цих центрах планують залучити студентів та представників Червоного Хреста. Адже волонтери значно допоможуть медикам під час активної фази імунізації населення проти коронавірусу, зазначила Олена Гандзюк.

З її слів, волонтерів залучать у певні точки, де не обов’язково, щоб працювали лише медики.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень