Чи збережеться право на відстрочку для аспірантів-контрактників: Мін’юст дав остаточну відповідь

Раніше накази Міносвіти скасували право на відстрочку від призову чоловікам, що вчаться в аспірантурі за контрактом

Міністерство юстиції не скасовуватиме накази Міносвіти 909 та 910 від 24 червня, за якими, серед іншого, навчання в аспірантурі за контрактом більше не дає право на відстрочку.

Про це повідомляє inforesist з посиланням на Судово-юридичну газету

У відповідь на повідомлення Державної регуляторної служби від 19 липня, яка визнала за потрібне провести перевірку цих наказів, Мін’юст зазначає, що відсутні обставини, визначені ч. 1 ст. 25 Закону «Про основи державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» для скасування рішення про державну реєстрацію цих наказів.

Слід зазначити, що Державна регуляторна служба радила Мін’юсту скасувати державну реєстрацію наказів про позбавлення аспірантів-контрактників права на відстрочку від мобілізації.

Державний регулятор дійшов висновку, що положення наказів МОН порушують кілька міжнародних договорів та угод, ратифікованих Україною, щодо обмеження права на освіту, не забезпечують вимоги щодо рівності та недискримінації, а також не дотримуються принципів пропорційності та обґрунтованості обмежень в умовах військового стану , – говорилося в документі ДРС.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень