Давай на штори, на фарбу, а тепер ще і на вітряки! – «унікальна» ідея Міністерства освіти вдарить по кишені батьків?

Закладам освіти доручили терміново встановити сонячну або вітрову генерації

Сонячні панелі на даху гімназії у с. Гірське на Луганщині (фото до повномасштабного вторгнення)

Міністерство освіти і науки доручило закладам освіти у максимально короткі строки встановити об’єкти сонячної (вітрової) генерації.

Про це йдеться у листі міністра освіти і науки Оксена Лісового, що скерований на адреси керівників закладів освіти всіх рівнів, форм власності та сфер управління.

Разом з об’єктами сонячної та вітрової генерації керівники закладів освіти мають встановити устаткування зберігання енергії, забезпечивши безперебійну діяльність закладів освіти.

Відповідні ініціативи у МОН пояснюють ухваленням рішень керівництвом держави щодо вжиття невідкладних заходів із забезпечення стабілізації роботи об’єднаної енергетичної системи та ліквідації кризової ситуації в енергетичній системі.

Окрім того, вже до 15 липня 2024 року заклади освіти мають організувати і забезпечити проведення інформаційної кампанії серед персоналу, студентів та учнів стосовно підвищення енергоефективності та енергозбереження.

Також керівники закладів освіти мають стимулювати встановлення населенням сонячних електростанцій та установок зберігання енергії.

У найближчі терміни заклади освіти мають поінформувати МОН про проведену роботу, яке своєю чергою відзвітує перед керівництвом держави.

Для звітування перед вищим військово-політичним керівництвом держави до 18 липня 2024 року поінформувати Міністерство освіти і науки України про проведену роботу і вжиті заходи із забезпечення стабілізації роботи об’єднаної енергетичної системи України, – наголосили у МОН.

На спеціалізованому сайті Osvita.ua оприлюднений лист активно коментують, часто не стримуючись у висловлюваннях:

Алевтина

Керівники за власні кошти повинні встановити? Бо не бачу ні інструментів, ні джерел фінансування.

 

Сирота Любов

Ідея «унікальна». А, може, для початку побудувати нормальні укриття для шкіл?

 

Віталій

У нас ще немає підручників для 5 класу, а тут …. Цей міністр з України? Абсолютно не володіє інформацією!!!

 

Мама

Який жах! Давай на штори, на фарбу, на армію, на все що можна...,а тепер ще і на сонячі батереї і вітряки! А де брати гроші, ви знаєте??? І це все на плечі батьків.

 

Roland

А в бюджеті передбачили кошти на встановлення об’єктів сонячної (вітряної) генерації? Чи заклади освіти мають якимось магічним чином встановити такі об’єкти?

 

Сергій

Учні на канікулах. Педагоги та персонал школи у відпустках. Як і хто має проводити інформаційну кампанію? Як керівник закладу має стимулювати населення для встановлення сонячних електростанцій? Може завтра ще комусь встрілить в голову встановлювати реактори?

 

Капець! Якщо ви в своєму МОН такі іншопланетяни, то просто накажіть вже електриці не вимикатись і все!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень