Давай на штори, на фарбу, а тепер ще і на вітряки! – «унікальна» ідея Міністерства освіти вдарить по кишені батьків?

Закладам освіти доручили терміново встановити сонячну або вітрову генерації

Сонячні панелі на даху гімназії у с. Гірське на Луганщині (фото до повномасштабного вторгнення)

Міністерство освіти і науки доручило закладам освіти у максимально короткі строки встановити об’єкти сонячної (вітрової) генерації.

Про це йдеться у листі міністра освіти і науки Оксена Лісового, що скерований на адреси керівників закладів освіти всіх рівнів, форм власності та сфер управління.

Разом з об’єктами сонячної та вітрової генерації керівники закладів освіти мають встановити устаткування зберігання енергії, забезпечивши безперебійну діяльність закладів освіти.

Відповідні ініціативи у МОН пояснюють ухваленням рішень керівництвом держави щодо вжиття невідкладних заходів із забезпечення стабілізації роботи об’єднаної енергетичної системи та ліквідації кризової ситуації в енергетичній системі.

Окрім того, вже до 15 липня 2024 року заклади освіти мають організувати і забезпечити проведення інформаційної кампанії серед персоналу, студентів та учнів стосовно підвищення енергоефективності та енергозбереження.

Також керівники закладів освіти мають стимулювати встановлення населенням сонячних електростанцій та установок зберігання енергії.

У найближчі терміни заклади освіти мають поінформувати МОН про проведену роботу, яке своєю чергою відзвітує перед керівництвом держави.

Для звітування перед вищим військово-політичним керівництвом держави до 18 липня 2024 року поінформувати Міністерство освіти і науки України про проведену роботу і вжиті заходи із забезпечення стабілізації роботи об’єднаної енергетичної системи України, – наголосили у МОН.

На спеціалізованому сайті Osvita.ua оприлюднений лист активно коментують, часто не стримуючись у висловлюваннях:

Алевтина

Керівники за власні кошти повинні встановити? Бо не бачу ні інструментів, ні джерел фінансування.

 

Сирота Любов

Ідея «унікальна». А, може, для початку побудувати нормальні укриття для шкіл?

 

Віталій

У нас ще немає підручників для 5 класу, а тут …. Цей міністр з України? Абсолютно не володіє інформацією!!!

 

Мама

Який жах! Давай на штори, на фарбу, на армію, на все що можна...,а тепер ще і на сонячі батереї і вітряки! А де брати гроші, ви знаєте??? І це все на плечі батьків.

 

Roland

А в бюджеті передбачили кошти на встановлення об’єктів сонячної (вітряної) генерації? Чи заклади освіти мають якимось магічним чином встановити такі об’єкти?

 

Сергій

Учні на канікулах. Педагоги та персонал школи у відпустках. Як і хто має проводити інформаційну кампанію? Як керівник закладу має стимулювати населення для встановлення сонячних електростанцій? Може завтра ще комусь встрілить в голову встановлювати реактори?

 

Капець! Якщо ви в своєму МОН такі іншопланетяни, то просто накажіть вже електриці не вимикатись і все!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень