Через помилки у НМТ результати тестування перераховано: перевірте персональні кабінети

Для декого це може стати другим шансом

Основна сесія Національного мультипредметного тесту вже позаду, і 2 липня учасники, які складали НМТ у період з 14 травня до 25 червня, отримали остаточні результати. Проте Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) повідомив про перерахунок балів.

Після завершення тесту учасники могли побачити свої попередні бали, які платформа автоматично нараховувала за збережені відповіді. Однак для визначення остаточних результатів передбачено окремий етап, під час якого всі відповіді повторно перевіряються та аналізуються.

Під час цієї перевірки були виявлені кілька помилок у самих завданнях:

  • Українська мова: У завданні № 30 за 12 червня було знайдено помилку у варіанті відповіді до завдання на встановлення відповідностей, яку допустили під час верстання завдання.
  • Математика: У завданні № 18 за 17 червня та у завданні № 18 за 21 червня були допущені помилки під час верстання, а також некоректно сформульовано умову про трикутник у пункті 3.

Для уникнення списування у всіх предметних тестах із математики завдання 16–18 групували й перемішували відповідно до певних правил. Тому учасники тестування могли завдання з помилкою бачити під номером 16, 17 або 18. Перевірити те, під яким номером той чи той учасник виконував ці завдання тепер можна, переглянувши оновлену картку результатів у Персональному кабінеті.

З урахуванням цих помилок, комісія УЦОЯО ухвалила рішення на користь учасників і врахувала їхні відповіді.

Апеляційна комісія УЦОЯО також перерахувала бали учасників, які в тестах з математики, фізики та хімії розв'язували завдання з короткою відповіддю та додавали знак відсотка (%). Ці відповіді тепер також враховані у загальній оцінці.

У персональних кабінетах учасників зараз відображаються остаточні та коректні бали за НМТ, які не підлягають апеляції.

Учасникам рекомендується перевірити свої результати, щоб переконатися у правильності нарахованих балів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень