Учні шкіл Рівненщини проживатимуть у пансіонатах: що відомо про реформу освіти

Навчатися довше, але ефективніше

У школах Рівненщини запровадять трирічну профільну середню освіту. З 2027 року учні навчатимуться у школі 12 років.

Про це на громадському обговорені реформи повідомив заступник міністра освіти і науки України з цифрового розвитку Дмитро Завгородній. За його словами, з 2027 року діти мають піти до школи за новим державним стандартом, у початковій та базовій середній школі його вже запровадили.

- Буде запроваджений новий і в старшій профільній школі, який суттєво відрізнятиметься від того, що ми маємо зараз.

 

В першу чергу тим, що дитина, яка вступатиме в 10 клас, матиме можливість обрати певний профіль, — зауважив він.

Попередньо визначили 30 пілотних закладів України, в яких протестують реформу у 2025 році. До переліку цих закладів освіти увійшов Вараський ліцей № 1.

Зміни в навчальному процесі передбачають право учнів на проживання у пансіонаті, вибір профільних предметів та забезпечення доїздом.

 

До прикладу, ті учні, які проживатимуть далеко від школи, наприклад, за 10 км, забезпечать доїздом і проживанням в пансіонаті.

Для ліцею у Вараші розроблять власну стратегію розвитку, визначать профілі й курси за вибором учнів. Набутий досвід згодом педагоги Вараша передадуть іншим закладам.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень