Правила надання дешевої іпотеки в Україні змінили: експерти прогнозують подорожчання квартир 

Зокрема у будинках, які побудували після 2014 року 

Уряд розширив програму доступної іпотеки єОселя. Тепер пільговики кредитними умовами зможуть скористатися вимушені переселенці, зокрема й на вторинному ринку нерухомості.

Експерти прогнозують, що квартири у будинках зведених після 2014 року подорожчають на 5-7%. 

Зараз житло на вторинному ринку й так має вищий попит, і власники таких квартир неохоче торгуються. Якщо купувати квартири в іпотеку зможуть особи з-поміж ВПО - то квартири подорожчають ще більше.

Проте такий прогноз поділяють не всі рієлтори. Вони пояснюють, що ВПО зазвичай не мають високих  доходів, і шукають переважно недороге житло. Квартири ж у будинках побудованих після 2014 року й так дорожчі. Двокімнатна квартира у Києві може коштувати 100 тисяч, натомість у панельці можна знайти за 60-70 тисяч.

Але аналітики зазначають, що зміна умов іпотечної програми однозначно пожвавить ринок.

Відмов у надані кредиту буде менше, адже позичальники потребуватимуть менших сум. Зокрема й тому, що збільшився граничний вік будинків, де можна купувати квартиру за програмою. 

Джерело: Мінфін

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень