Стали дубом: яке житло українці зараз не готові купувати 

Та яким квартирам все ж надають перевагу 

В Україні зараз дедалі менше охочих інвестувати у квартиру на етапі будівництва. Більшість угод які зараз укладають стосуються квартир на вторинному ринку, і як і в довоєнні роки найбільший опит мають однокімнатні квартири.  

Така ситуація вплинула на вартість цих квартир, подекуди ціни сягають вже й 60 тисяч доларів.  У нове жито інвестували покупці остерігаються, адже війна триває. 

Серед важливих критеріїв вибору житла – розташування та ремонт. Найбільше покупці шукають квартири на нижніх поверхах і з готовим ремонтом.

Купувати квартиру і робити ремонт під себе зараз ніхто не хоче. Це дороге задоволення і тривале по часу. Тим паче що й бригаду майстрів знайти майже нереально.

Продати квартиру без ремонту на сьогодні не проста задача. 

Експерти називають таку ситуацію на ринку унікальною, оскільки готове  житло можна купити дешевше, ніж таке, що будується.

Ціни на первинному ринку плюс-мінус такі ж, як і до війни були. Є забудовники, які підняли на 10-15%, вони мотивують це вартістю бензину, електроенергії. Плюс темпи будівництва у багатьох впали... У Києві було 20 активних забудовників, зараз їх залишилося 7, – коментує ринкову ситуацію експерт.

Найбільшу популярність мають квартири на Закарпатті, а також у Львові та Івано-Франківську. Ці міста вважають безпечнішими, що й обумовлює попит.  У столиці натомість квартири частіше винаймають, а не купують. 

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень