Чи насправді за часів СРСР так легко давали «безкоштовне» житло: Назвали тих, хто його отримував насправді

Про це часто говорять старші покоління, але чи так це було насправді?

Всім відомо, що люди в СРСР отримували квартири «коштом» держави. Однак насправді у цьому було багато нюансів.

Насамперед довжелезні черги очікування на житло, через які люди просто не доживали до часу, коли могли мати власну житлову площу. Про це повідомляє Телеграф.

Крім черг, люди не могли обрати будинок, район чи поверх самостійно, а якщо звичайна сім’я із декількома дітьми хотіла заселитися в більшу квартиру, то доводилося «підключати» знайомства, оббивати пороги та носити хабарі.

 

Тому громадяни мали радіти тому, що їм видали.

Коли ж врешті людині вдалося отримати безоплатне житло, то вона не ставала його повноцінним власником. Квартира належала підприємству, яке її видало. Ба більше, видавали житло лише громадянам, які невпинно працювали на благо держави.

Тому таку нерухомість не можна було і продати. Стати повноцінними власниками квартир люди змогли лише після розпаду СРСР.

Найелітнішим варіантом будинку, у якому можна було отримати житло, були «сталінки». Однак видавали їх лише військовим, правлячій еліті та іншим працівникам апарату. Іншим зазвичай видавали одну кімнату на цілу сім’ю.

Так і з’явилися комунальні квартири.

Крім того, зазвичай будинки були виконані із дешевих матеріалів, з однотипним плануванням та без ліфта.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень