Скільки років треба працювати у Рівному, аби купити тут квартиру

Бодай однокімнатну 

Аналітики  DIM.RIA спільно з фахівцями robota.uа взялися рахувати, скільки часу українцям треба повністю відкладати свою зарплату, щоб купити квартиру у місті, де вони живуть.
 
Розрахунки умовні, адже не враховують витрати на поточне життя, інфляційні процеси, валютні ризики й чимало інших факторів які об'єктивно впливають на ідею накопичення великої суми у національній валюті. 
 
Менше з тим, за даними сайту з пошуку роботи у січні 2024 року середня зарплата у Рівному становить 17542 гривні на місяць.
 
Середня вартість однокімнатної квартири, за даними сайту з продажу нерухомості у січні становить:
  • на первинному ринку  1 176 014 гривень
  • на вторинному ринку 732 488 гривень 

 
Тож, аби купити однокімнатну квартиру в новобудові у Рівному отримуючи середню зарплату і відкладати усе до копійки необхідно 7 років, або 86 місяці.
 
Трохи швидше вдасться накопичити на однокімнатну квартиру на вторинному ринку - 79 місяців, або 6,5 років. 
 

Попри те, що у Києві найвища середня зарплата, аж 23600 гривень, житло там теж найдорожче. Тож на однокімнатну квартиру доведеться накопичувати 12 років.  У Львові період купівлі однокімнатного житла, орієнтуючись на середню заробітну плату, складає 11 років, а у Дніпрі – 10 років.  Найкоротший період для купівлі зафіксовано у Чернігівській області – 5 років.
 
Джерело: robota.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень