Практично одночасно загинули двоє альпіністів із м. Рівне (ФОТО)

Сьогодні відбулися перші похорони

Як повідомляють місцеві ЗМІ, з багатоповерхівки, що на вулиці Соборній, 5а, вчора зірвався чоловік, який виконував ремонтні роботи на висоті 8 поверху.

Типово такі роботи виконують люди, які мають альпіністський досвід та відповідну підготовку. Трагедія на Соборній трапилася вчора близько 14:33. Пізніше стало відомо, що загиблий – відомий у Рівному альпініст Аскар Гижиров. Йому було 60 років.

Аскар Гижиров

Проте, виявилося, що альпіністську спільноту чекала ще одна гірка звістка: в Туреччині загинув Олег Кіпріянов.

Олег Кіпріянов

Як написала вчора Avrora OnlySmile

Дуже-дуже тяжкий жовтень. Не знаю подробиць, але Олег Кіпріянов і Аскар Гижиров тепер підкорюють небесні вершини ... Спочивайте з миром...

 

АПД. По Аскару: В 15.00 забирають з морга на Лермонтова. Там будуть автобуси. Потім на кладовище. Можливо прощання організують в залі громадянських панахид. Хто не зможе поїхати на кладовище може підійти просто до морга. Таня просила по можливості всіх прийти...

У коментарях можна прочитати:

Наталія Горбачова

Аскар. Тато моєї однокласниці. З яким захватом він показував фото з підкорення чергової вершини. Неймовірний мрійник. Так раділа зустріти його щоразу, отримуючи шквал нових захопливих розповідей про гори, вершини. Завжди у потоці, у стремлінні до нового й незвіданого. Один з небагатьох, хто лишив незабутні, щирі емоції. Аскар. Слухати не переслухати. Тепер у споминах.

 

Pavel Smolyar

Спочивайте з миром веселі друзі

 

Марія Суходольська

Хай з Богом спочивають. Наші хороші, життєрадісні, життєлюбні друзі...

Не хочеться вірити... Немає слів...

 

Ірина Тарасюк

Такі надзвичайні... обоє... були. Хай спочивають з Богом.

 

Олександр Журавель

Це люди з Великої Літери. Я досі не вірю. Скільки було прожито,проїзджено,пройдено. В мене немає слів. Сумую та плачу.

 

Єва Філіпович

Аскар подарував якось мені походну кружку з тепло ізолятором, щоб і не обпектися, і безпечно зварити в ній чай та ложку з діркою на держаку, щоб на прив'язі була і не загубилася в поході. Досі користуюся. Правда, на роботі. Тепер ці речі стануть мені дорогими, як пам'ять. Та й взагалі Аскар мав золоті руки - все вмів.

 

Якби ви знали, яке плаття він пошив своїй дружині на день народження! Але то було за часів, коли одягав у багет картини і фото, коли працював у фотогалереї на Соборній у підвалі. Там і познайомилися.

 

Пам'ятатиму Аскара і його товариськість. Не чула від нього слів осуду про когось - завжди знаходив виправдальні аргументи чиїхось хиб чи промахів. Цим він загладжував гострі кути у взаєминах і був дуже делікатним. Світла пам'ять про тебе, друже, і нехай небо прийме твою душу шанобливо і благочестиво.

 

Володимир Сторожук

І разом в одному наметі неодноразово і на вершину разом...а тут...і словам і розумінню перекрили кисень...

 

Фаридович, Спасибо за надёжное плечо и за школу выживания и за науку жизни.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень