Позбавлені «Мрії»: РНБО заборонила купувати російські автобуси у школи Рівненщини

Відповідне роз’яснення отримали у Рівненській ОДА

Цього року у школи Рівненщини планують закупити 27 шкільних автобусів.

А от автобуси Павловського заводу (Росія), які українські підприємства переобладнували під шкільні автобуси і продавали під назвою «Мрія», купувати вже не мають права.

Відповідний указ 15 травня підписав Президент, яким вводиться в дію рішення РНБО щодо санкції на три роки.

Змінами до обласної програми «Шкільний автобус», серед іншого, планують закупити транспорт у школу в селі Слобідка Острозького району, де у квітні відбулася масштабна пожежа, говорить Григорій Таргонський:

- Перше – це зміна навчального закладу. У іншій позиції по Острозькому району добавлено ще один навчальний заклад, щоб можна було закупити туди шкільний автобус у зв’язку з тим, що там відбулася пожежа, згоріла школа. І третя позиція - по Сарненському району включено два заклади, щоб можна було закупити туди шкільні автобуси.

Нагадаємо, з приводу закупілвлі шкільних автобусів з російськими комплектуючими скандал розгорівся торік. 

До слова, як повідомив Григорій Таргонський, торік у школи області закупили 11 автобусів – дев’ять з них за кошти з державного бюджету, ще два – за кошти місцевих бюджетів.

З минулого року на ці цілі залишилось ще близько 11 мільйонів гривень. Між тим, цього року купувати автобуси можуть місцеві районні бюджети та об’єднані територіальні громади.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень