Транспорт на мільйон: незабаром 10 шкіл області матимуть учнівські автобуси

7 червня відбулося розкриття тендерних пропозицій

У торгах взяли участь 5 підприємців: три з Київської області, по одному з Рівного та Черкас. На 10 автобусів з держбюджету виділяється більше 14 мільйонів гривень, утім, в обласному управлінні освіти сподіваються, що в ході розгляду пропозицій тендерним комітетом суму вдасться зменшити. Поки ж за один автобус просять 1 мільйон 320 тисяч гривень. Проте, транспорт отримають ті школи, які виконають дві умови, розповідає начальник обласного управління освіти Григорій Таргонський:

 

 

- Перша умова – це обов’язкова оптимізація, і друга умова – співфінансування, тобто 70% коштів з державного бюджету і 30% - з місцевих бюджетів. Станом на сьогоднішній день обидві умови виконали Гощанський, Дубровицький, Зарічненський райони (вони отримають по одному автобусу) і рівненський район – 2 автобуси. Поки що є п’ять готових претендентів, які отримають автобуси першочергово. Інші поки приймають рішення.   

 

Він також додав, що оптимізація має на меті не зменшення штату шкіл, а саме переведення дітей із малокомплектних закладів освіти до більш укомплектованих. До прикладу, зараз на Рівненщині 89 шкіл, де кількість учнів у школах 1-2 ступеню менше 40, а в 1-3 ступеню – менше сотні.  Тим закладам, де погодились на оптимізацію, але поки не знайшли коштів, гроші будуть шукати з обласного бюджету.

Загалом в обласну програму «Шкільний автобус» включено 26 загальноосвітніх закладів області, тож ці перші 10 автобусів це лише десята частина від потреби, додав Григорій Таргонський.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень