Повторний огляд осіб з інвалідністю під час війни: уряд вніс зміни до законодавства

На час воєнного стану в Україні

Уряд вніс чергові зміни до порядку проведення медико-соціальної експертизи на період воєнного стану. Про це повідомляє Юридичний порадник для ВПО.

Так, згідно з Постановою Кабміну від 30.03.2022 №390:

За умови неможливості направлення осіб з інвалідністю та осіб, яким встановлено ступінь втрати професійної працездатності (у відсотках), ЛКК на медико-соціальну експертизу та дітей з інвалідністю лікарем на ЛКК, повторний огляд таких осіб, який мав відбутися під час військового стану, дозволено здійснювати протягом 6 місяців після припинення або скасування військового стану.

При цьому до останнього числа 6-го місяця після припинення або скасування періоду дії воєнного стану продовжується:

  • інвалідність і рівень втрати професійної працездатності (у відсотках) – якщо раніше не буде проведено повторний огляд;
  • індивідуальна програма реабілітації (у разі якщо в ній встановлено термін повторного огляду, що припав на період дії військового стану, та в особи з інвалідністю відсутня можливість пройти МСЕК, а у дитини з інвалідністю – ЛКК закладу охорони здоров’я) – якщо раніше не буде проведено повторний огляд та не отримано відповідної індивідуальної програми реабілітації.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень