Повістки у поштових скриньках: Чи можна призвати на службу чоловіка у такий спосіб?

Відповідь юриста

Під час мобілізації в Україні у військовозобов'язаних чоловіків виникає питання, чи можливо призвати людину на службу БЕЗ її присутності. Наприклад, залишивши повістку у поштовій скриньці.

Відповідь на це питання дав юрист Костянтин Грітчин на порталі B2Bconsult, пише сайт PROГроші

Він пояснив, що повістка у поштовій скриньці може означати те, що військкомат намагався викликати чоловіка для уточнення даних та проходження медичного обліку.

- Відповідальність за неявку за такою повісткою адміністративна, однак виклик по телефону та поштою не є належним врученням повістки, тому ви порушили тільки військовий облік (ст.210 КУпАП, штраф 850 – 1700 грн), – зазначив юрист.

Крім того, Грітчин пояснив, що мобілізувати людину не можуть у такий спосіб ще й через те, що перед призовом обовʼязково проводиться медичний огляд військовозобов'язаного (ВЛК).

- Рішення про мобілізацію повинно бути доведено у формі повістки на відправку під ваш особистий підпис. Така повістка видається після проходження медичного огляду ВЛК, і навіть, якщо ВЛК було підроблено, то вам не надали повістку на відправку та мобілізувати вас не могли, – пояснив адвокат.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень