Мобілізація в Україні: чи можуть призовника відправити на фронт БЕЗ навчання?

Відповідь юриста

Про те, як ухвалюють рішення про мобілізацію військовозобов'язаного, розповів в інтерв'ю 24 Каналу юрист адвокатського об'єднання T&T Partners Владислав Юрчак.

Він роз'яснив, що рішення про мобілізацію громадянина ухвалюється після висновку медичної комісії про придатність до військової служби.

Після цього визначають, куди саме мобілізують чоловіка. 

Відразу до бойових військових частин відправляють громадян, які мобілізуються з досвідом військової служби та нетривалою перервою в її проходженні.

До навчальних центрів направляють громадян, які раніше не проходили військової служби. Далі їх навчають за визначеними спеціальностями, після чого – відправляють до військових частин на конкретні посади.

Юрчак пояснив, що вручення повістки не означає термінове відправлення на фронт.

 

Повістку можуть вручити для уточнення даних, проходження військово-лікарської комісії, призову на строкову військову службу, а також як мобілізаційне розпорядження.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень