Мобілізація в Україні: Що загрожує ухилянтам від служби, які сидять за КОРДОНОМ

Відповідь юристки

В Україні триває воєнний стан. Під час його дії певні категорії військовозобовʼязаних чоловіків НЕ можуть виїжджати за кордон. Однак частині все-таки вдалося виїхати незаконно.

Таким чином вони уникнули мобілізації. Однак, якщо вони повернуться на Батьківщину, то їх чекатиме адміністративна відповідальність, а декого навіть позбавлення волі.

Про це повідомила адвокатка Катерина Котенкова, пише сайт PROГроші. 

Яке покарання чекає втікачів

Після початку повномасштабного вторгнення Росії деякі українські чоловіки не повернулися з-за кордону. Та для них у країні не передбачено жорсткого покарання, а лише штраф.

- Тобто військовозобов'язаних громадян можуть після повернення додому притягнути до адміністративної відповідальності. У таких випадках передбачено штраф у розмірі від 3,4 тисячі до 5,1 тисячі гривень.

 

Але якщо стане відомо, що чоловіки нелегально перетнули кордон, вони додатково мають заплатити від 3,4 тисячі до 8,5 тисяч гривень, – пояснила експертка.

Кримінальну відповідальність можуть застосувати до українців, які втекли за кордон після вручення повістки, яку вони підписали. У такому випадку втікачам загрожує від 3 до 5 років ув'язнення.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень