Мобілізація в Україні: Як підтвердити право на відстрочку?

Алгоритм дій

В Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація, що введені через повномасштабну військову агресію росії. Призову під час мобілізації підлягають військовозобов'язані чоловіки у віці від 18 до 60 років.

Але в деяких випадках військовозобов'язаний може отримати відстрочку від призову. Видання НВ розповіло, куди треба звертатися та які документи потрібні, щоб отримати відстрочку від мобілізації.

Як можна підтвердити відстрочку від мобілізації

Право на відстрочку в Україні реалізується через подання заяви на відстрочку від призову разом із документами, які підтверджують відповідні заяви.

Коли військовозобов’язаний приходить в ТЦК для уточнення даних, він пред’являє документи, які посвідчують особу, пише заяву та додає до неї документи або їх завірені копії, які посвідчують право на відстрочку.

У заяві потрібно вказати паспортні дані заявника, прохання надати відстрочку відповідно до ст. 23 закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», дату, і підпис. До заяви додаються усі необхідні документи.

Після цього заяву реєструють у журналі вхідної кореспонденції ТЦК. Комісія ТЦК розглядає заяву та ухвалює рішення щодо надання відстрочки.

Особі надають виписку з книги протоколів. В ній зазначено:

  • ПІБ;
  • дата народження;
  • підстави відстрочки;
  • номер і дата протоколу відстрочення;
  • ПІБ і підписи членів комісії.

У результаті, на руки видають довідку про надання відстрочки зі штампом у військовому квитку або тимчасовому посвідченні ― цей документ і пред’являється на вимогу про наявність відстрочки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень