В Україні можуть мобілізувати ще 3 категорії чоловіків: Кого це стосується?

Йде мова про сотні тисяч українців, яких не призивають

Загальну мобілізацію в Україні продовжено до 20 березня 2023 року. Водночас уже зараз ТЦК відчувають великі труднощі з призовом військовозобов'язаних чоловіків. А тим часом у країні ще є величезний мобілізаційний резерв, який поки що не чіпають.

Про те, хто міг би поповнити лави ЗСУ після нетривалого навчання, розповів в ефірі «Радіо НВ» полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

Він виділяє 3 категорії населення, які можуть підлягати призову.

Силовики з великим досвідом 

У країні на сьогодні є сотні тисяч військовозобов'язаних людей, які перебувають на спецобліку, та яких не призивають. Йдеться про працівників силових відомств, які навчені військовим навичкам, володіють зброєю, знають військову дисципліну. Їх не потрібно вчити з нуля, і вони могли б дуже стати в пригоді зараз на фронті.

- Це стосується Міністерства внутрішніх справ, СБУ, МНС, охоронців. Цілий пласт зараз є тих, хто стоїть на спецобліку. Їх не мобілізують, військкомати призвати їх не можуть, – каже полковник.

 

Працівники підприємств, які мають бронь від призову

На думку полковника запасу, зараз надто багато українців отримали бронь від призову. Причому не йдеться про критично важливий персонал, без якого підприємству справді ніяк не обійтися. Ідеться про тих співробітників, без яких підприємство може спокійно функціонувати.

- Заброньовані, напевно, всі. Навіть АТБ, на мою думку, собі прибиральників забронювало, - говорить Світан.

 

Українці віком від 18 до 27 років

На час війни в Україні припинено призов молодих громадян на строкову військову службу. Таким чином, величезна армія молодих людей найбоєздатнішого віку виявилася неохопленою, вважає полковник запасу.

- Виходить, цей найбільший цвіт, найкращий драйв повністю виключений у нас зараз, - дивується військовий.

Він переконаний, що строкову службу в армії слід негайно відновити. Це дозволить призвати сотні тисяч молодих людей, які після навчання зможуть замінити й поповнити лави тих, хто зараз бореться на передовій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень