Повістка разом з платіжкою за комуналку: адвокат розповів про новий трюк від ТЦК (ВІДЕО)

Чоловікам почали надсилати повідомлення про початок досудового розслідування, при цьому, що їх раніше жодного разу не викликали у ТЦК

Військовозобов'язаним чоловікам почали надходити на пошту повідомлення про початок досудового розслідування, бо вони начебто ухиляються від мобілізації, хоча насправді навіть жодного разу не отримували повістки. Про це розповів адвокат Романа Сімутін у YouTube.

— Ви вже чули про креативні підходи ТЦК до відправки повісток разом із квитанціями на комуналку, з вироком суду, повідомленнями про розшук, але новий підхід вас точно шокує, - говорить адвокат.

Він пояснює, що чоловікам почали надсилати повідомлення про початок досудового розслідування, при цьому, що їх раніше жодного разу не викликали у ТЦК.

— Погоджуся, це звучить досить грізно: «Про ухилення від виконання військового обов’язку та про включення інформації до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР)» і адресоване воно прокурору, начальнику поліції та громадянину, - каже Сімутін.

 

Ось так виглядає повідомлення про початок досудового розслідування (фото: telegram/advokatsimutin)

 

Сімутін наголошує, що направлення таких повідомлень відбувається часто у Бучанському РТЦК.

Чи є реальні підстави для слідства

Адвокат пояснює, що у документі вказано, що «чоловік шляхом бездіяльності ухиляється від призову», але згідно з Кримінальним кодексом суб’єктивна сторона даного злочину проявляється у формі умислу, тобто умисному ухиленні від мобілізації, а не бездіяльності.

— Одним словом - набір грізних юридичних фраз, але позбавлених логіки, послідовності й сенсу.

 

Хоча мушу визнати, що потрапляння такого паперу в руки пересічному громадянину введе його у неабиякий ступор.

 

Тож якщо ви десь знайдете подібне повідомлення, то вже знатимете як відрізнити справжній текст від «креативного», - додав Сімутін.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень