Повістки в поштовій скриньці: що буде, якщо проігнорувати такий «виклик» в ТЦК?

Пояснення юриста

Повістка для виклику в ТЦК, яку залишили в поштовій скриньці, не може вважатися правильним сповіщенням військовозобов'язаного.

Про це розповів адвокат компанії Nota Group Антон Марініч.

За його словами, в Україні трапляються випадки, коли військовозобов'язаному залишають повістку в поштовій скриньці. Адвокат упевнений, що таке сповіщення не можна вважати правильним.

Маринич зазначив, що повістки військовозобов'язаним мають вручати особисто, оскільки людина ще має розписатися після її отримання.

Співробітники ТЦК також можуть залишати повістки у поштових скриньках за адресою, де чоловіки вже не проживають. Тому, за словами адвоката, у такому разі відповідальності для військовозобов'язаного не передбачено.

- Тоді або орендарі, або нові домовласники повідомляють, що їм прийшли такі документи.

 

Повістка у поштові скриньки можуть надсилати, щоб нагадати військовозобов'язаним, що у них є борг навіть без повістки в окремих випадках з'явитися в ТЦК, - продовжив фахівець.

Однак у поштові скриньки можуть надходити листи на замовлення з вимогою з'явитися на пошту й особисто забрати сповіщення. У такому разі це вважатиметься належним методом сповіщення військовозобов'язаного.

- Адже в таких випадках військкомат тоді матиме підтвердження (другий екземпляр опису та накладну з трек-номером), що документ отримала саме ця людина", - резюмував Маринич.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень