На що здатні військкоми, аби вручити повістку: адвокат розкрив всі хитрощі ТЦК

Детальніше про нюанси мобілізації

Співробітники ТЦК можуть вдаватися до різних хитрощів, намагаючись військовозобов'язаним чоловікам вручити повістку. Про це розповів адвокат Ростислав Кравець.

За його словами, співробітники ТЦК часто не згадують, що військовозобов'язані можуть розраховувати на відстрочку від мобілізації.

Щобільше, військкоми можуть закликати громадян не надавати заяви для звільнення від призову, аргументуючи тим, що це «вам нічого не дасть».

- При цьому вони чудово розуміють, що якщо особа дасть письмову заяву, фактично це буде підставою для відстрочки від мобілізації.

 

Також зловживання під час проходження військово-лікарських комісій, коли фактично не аналізується стан здоров'я, - наголосив адвокат у спілкуванні з журналістами.

Кравець зазначив, що на сьогодні в Україні відсутні нормативні акти, які б регулювали процес вручення повісток. Тому громадянам слід бути уважнішими, адже лише певна категорія осіб може займатися врученням сповіщень.

- Повістку може вручати виключно уповноважена особа військкомату. На сьогоднішній день офіцерський склад має право вручати виключно за місцем реєстрації, а особи рядового та сержантського складу також можуть вручати повістки в будь-яких інших регіонах України", - резюмував Кравець.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень