Осіння мобілізація: з якими хворобами органів травлення можуть звільнити від служби?

Перелік випадків

В Україні продовжено загальну мобілізацію і всі військовозобов'язані мають пройти військово-лікарську комісію, яка дає висновок про придатність чи непридатність до військової служби.

Список захворювань, на підставі яких призовника можуть звільнити від мобілізації навіть у період воєнного стану, зазначено у ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»

Отримати повну непридатність можна з різними діагнозами, зокрема хворобами судин, хребта, очей, обміну речовин, шкіри, нервової системи тощо. 

До хвороб органів травлення, з якими військовозобов'язані, можуть визнатися непридатними до військової служби, за винятком військового обліку відносять:

  • хвороби стравоходу, шлунка та дванадцятипалої кишки, апендикса, кишківника та очеревини зі значними порушеннями функцій;
  • езофагіт, гастрит, гастродуоденіт, гастроезофагеальна рефлюксна хвороба та інші);
  • виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки зі значними порушеннями функцій;
  • хвороби печінки зі значними порушеннями функцій (алкогольна хвороба печінки, токсичне ураження печінки, печінкова недостатність; хронічні гепатити, фіброз та цироз);
  • хвороби жовчного міхура, жовчовивідних шляхів та підшлункової залози зі значними порушеннями функцій (холецистит, холангіт, панкреатит та ін.);
  • хвороби апендикса;
  • інші хвороби кишківника та очеревини (непрохідність, паралітичний ілеус, інвагінація, дивертикулярна хвороба, синдром подразненого кишківника, запор, мегаколон, хвороби заднього проходу та прямої кишки, перитоніт, спайкова хвороба та інші) зі значними порушеннями функцій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень