Постраждала за фото в купальнику вихователька з Рівненщини виграла суд

Він визнав незаконність її звільнення з роботи

Віта Черешньовська

Віта Черешньовська - вихователька дитсадка з села Бугаївка Радивилівської ОТГ - 5 років тому прославилася на всю Україну через звільнення з роботи. 

Завідувачка дитсадка Лариса Музика звільнила її через «аморальну поведінку» - виставлені у соцмережі фото з відпочинку, на яких Віта на фоні моря була у купальнику. 

 

Вихователька через суд поновилася на роботі. Але завідувачка у той же день знову її звільнила. Тож Віта Черешньовська знову пішла до суду.

Судова тяганина тривала дотепер. Врешті, вихователька похвалилася у Фейсбуці, що 6 березня виграла позов про незаконне звільнення.

Що буде далі?

Журналісту Радіо Трек Віта Черешньовська розповіла, що працювати до дитсадка не повернеться. Адже заклад, в якому вона працювала, ліквідували після того, як Бугаївка увійшла до складу Радивилівської ОТГ. І додала:

Але мені виплатять грошову компенсацію за час вимушеного прогулу і моральну шкоду в розмірі 20 000 грн.

 

Тепер виплатити це має Радивилівська міськрада. Звідти, своєю чергою, обіцяють позиватися щодо стягнення цієї суми із завідувачки дитсадка Лариси Музики. 

 

Віта Черешньовська не виключає, що завідувачка оскаржуватиме це рішення в апеляційному суді. Але впевнена, що і тут справедливість переможе.

Найбільше ж постраждалу виховательку тішить інше:

Суд відкрив окрему ухвалу на Ларису Музику про наявність у її діях ознак кримінального правопорушення за статтею 172 КК України Грубе порушення законодавства про працю.

 

Нагадаємо, що ця стаття передбачає покарання:

штраф від 34 до 51 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, або виправні роботи на строк до 2 років.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень