Порятунок від СМА: Найдорожчі ліки у світі чекають у Рівному (ФОТО)

За попередньою інформацією, їх привезуть до кінця тижня

13 українських лікарень отримали понад 150 флаконів ліків «Spinraza». Це один із трьох наявних у світі препаратів, які використовують під час терапії дітей зі спінальною м’язовою атрофією (СМА).

За даними МОЗу українські лікарні вперше безоплатно отримують ці ліки. Торік на закупівлю препарату у держбюджеті передбачили 300 млн грн.

 

Один флакон «Spinraza» коштує понад 100 000 доларів.

На сьогодні в Україні понад 200 дітей мають підтверджений діагноз СМА. З віком вона призводить до порушення опорно-рухового апарату та зрештою приковує хворого до інвалідного візка та ліжка. Успіх лікування залежить від часу введення препарату, це вкрай важливо зробити до досягнення дитиною дворічного віку.

Попередньо відомо, що найдорожчі у світі ліки можуть надійти у Рівненську обласну дитячу лікарню. Головний лікар Віталій Бойко повідомив таке:

- Здається, ми включені у перелік закладів і отримаємо ліки до кінця тижня.

 

Це поки все, що можу сказати.

Нагадаємо, на Рівненщині такого дороговартісного лікування потребує Олексій Савостянік. Про це ми писали тут: Диво до Дня Святого Миколая: родина хлопчика зі СМА благає про допомогу (ФОТО)

Такого ж лікування потребувала Дана Прадунець. На щастя, дівчинка виграла укол в лотереї від компанії-виробника. Про це читайте тут: На очах сльози щастя: маленька Дана Прадунець ОТРИМАЄ укол, який врятує її життя

ОНОВЛЕНО 5 липня 2022 року

На Рівненщині 20 дітей мають підтверджений діагноз СМА. Відбір пацієнтів для проведення курсу лікування проведе комісія із спеціалістів лікарні, яку створять за дорученням Департаменту охорони здоров’я.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень