Популярний овоч стрімко дешевшає, фермери поспішають розпродати запаси

Українські фермери поспішають продати запаси продукції

Як повідомляють аналітики проекту EastFruit, в Україні знизилася ціна на білокачанну капусту торішнього врожаю. Фермери продають продукцію за низькою ціною, щоб згодом не викинути на смітник.

Аналітики повідомляють, що коли на ринку з'явиться багато молодої капусти за адекватною ціною - стару, за словами фахівців, мало хто захоче купувати.

Також вони додали, що зараз білокачанна капуста, вирощена у 2022 році, продається по 15-18 гривень за кілограм. У середньому вартість цього овочу на 10% дешевше, ніж тижнем раніше.

Також фахівці зазначили ще один момент, який впливає на ціну продукту. 

Це - стрімке погіршення якості капусти у місцевих господарствах внаслідок тривалого зберігання. При цьому попит на цю продукцію дуже невисокий, що також чинить тиск на ціни в даному сегменті.

Зазначимо, що білокачанна капуста на сьогоднішній день в Україні пропонується до продажу в середньому на 18% дешевше, ніж рік тому.

Аналітики проекту не виключають, що ця продукція й надалі дешевшатиме в міру зниження її якості в українських господарствах.

Джерело: Політека

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Теги: капуста
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень