Попри закрите небо: на заході України хочуть відновити польоти з аеропорту

Депутати облради виділили 26 мільйонів гривень на поновлення роботи аеропорту

Попри закрите небо, в Україні відновлюють авіасполучення. Поки що повітряний зв'язок з Європою підтримуватиме лише аеропорт «Ужгород».

Про це повідомляє видання «Крила».

Завдяки вдалому геополітичному становищу аеропорту літаки, які з нього вилітають і сідають у ньому, практично нічим не ризикують.

Як стало відомо, депутати Закарпатської облради виділили 26 мільйонів гривень на поновлення роботи ужгородського аеропорту. На сьогодні це -  єдиний в Україні повітряний порт, який може працювати.

 

— Насправді це єдиний в Україні аеропорт, який може функціонувати для пасажирських перевезень, тому що злітно-посадкова смуга починається зі Словаччини і закінчується Словаччиною.

 

Злітаючи, борт потрапляє в небо Європейського Союзу, а не в небо України, яке сьогодні закрите, – розповів голова Закарпатської облради Володимир Чубірко.

Аеропорт «Ужгород» практично не постраждав за час війни. А гроші облрада виділила, щоб його упорядкувати та зробити комфортнішим. Адже на сьогодні – це єдина повітряна брама України. І, на жаль, нікому невідомо, скільки часу він ще залишатиметься єдиним у країні.

— Ці 26 мільйонів виділяються для того, щоб у нас з'явився великий, унікальний і, можливо, останній, найголовніший у державі аеропорт, - наголосив Чубірко.

Як повідомляють, аеропорт має відновити свою роботу не пізніше, ніж за кілька місяців. Спочатку він зв'яже столицю Закарпаття з Прагою, Віднем та Мюнхеном. А потім, можливо, додадуться й інші європейські міста.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень