Попит на обігрівачі в Україні б'є всі рекорди

Хоча реальний холод ще не настав

Україні завчасно почали готуватися до настання, за попередженням експертів, до найскладнішого опалювального сезону. Він до речі, як прогнозують, почнеться цього року пізніше. 

У торгових мережах фіксують зростання попиту на обігрівачі. Будь-яких виробників, комплектації, потужності. Взагалі шукають мережі все що пов'язано з обігрівом. 

Аналітики компанії Google Ukraine констатують, число пошукових запитів на товари для обігріву збільшилось на рекордні 20%.

Маркетплейси також зафіксували небувалий попит. Він максимальний на обігрівачі, електроковдри, електропростирадла, біокаміни, котли. У мережі магазинів Ельдорадо попит зріс у 35 разів, а в Епіцентрі – у 47 разів. 

Фахівці зазначають, що товар який є у магазинах не може задовольнити попит українців. Брак товару виник не тільки через підвищений попит, але й тому, що заблоковані морські шляхи. Логістичні проблеми дуже вплинули на графіки доставлення товарів.

Зараз від виробництва генератора до його прибуття в Україну минає чотири-п'ять місяців. Ситуація така, що генератори не встигають потрапити на полиці салонів: за спеціальними замовленнями вони одразу йдуть на армію та благодійні фонди, - пояснив бренд-менеджер Dnipro-M Юрій Карчевський.

На дефіцит вплинув нестабільний курс валют, а також ситуація на фронті. Поки що невідомо, коли дефіцит зникне. Експерти сподіваються, що у жовтні, оскільки у поточному місяці ситуація із постачанням трохи стабілізувалася.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень