Понад 32 тисячі грн штрафу сплатить підприємець із Закарпаття за проїзд через Рівненщину

Рішення суду

Понад 32,5 тисячі гривень штрафу сплатить підприємець із Закарпаття за проїзд дорогами Рівненщини перевантаженою фурою. Автомобіль Volvo біля Корця інспектори Укртрансбезпеки зупинили ще у червні торік, повідомив керівник управління у Рівненській області Тарас Наконечний.

З Дніпра до Ужгорода вантажівка перевозила запчастини до трактора, а потім ще й мала їхати у Словаччину. На звернення управління Укртрансбезпеки прокуратура подала позов до суду. Суд позов задовольнив.

Крім того, 1 700 гривень штрафу і 120 євро за проїзд з перевантаженням сплатить перевізник, фуру якого зупинили минулої п’ятниці інспектори Укртрансбезпеки на трасі Київ-Чоп біля посту патрульної поліції у Корці. Габаритно-ваговий контроль показав перевищення майже на третину від дозволених параметрів. Маса вантажівки була 51 тонна.

Можливості доправити техніку іншим видом транспорту у перевізника не було, але він мав пройти визначену процедуру отримання дозволів. Оскільки цього не зробив, тепер мусить сплатити штраф і плату за проїзд з перевантаженням, говорить керівник обласного управління Укртрансбезпеки Тарас Наконечний:

- Акт за порушення що їхав без дозволу - 1 700 гривень, і плюс плата за дороги, за проїзд дорогами з порушенням габаритно-вагових параметрів (120 євро). У нього виходу не було, тому що то неділимий вантаж. Там їхало обладнання для ремонту доріг, наскільки я розумію. Є процедура: оформляється дозвіл, платиться за проїзд дорогами (120 євро) і собі спокійно транспортний засіб рухається.

Тобто, якщо перевізник отримав би дозвіл, йому б не довелося платити 1 700 гривень штрафу.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень