Понад 900 випадків отруєнь зареєстрували на Рівненщині

Хворіють переважно діти

Гострі кишкові інфекції займають найбільшу частку всіх інфекційних захворювань на Рівненщині. Цьогоріч в області зареєстрували понад 900 випадків гострих кишкових інфекцій, і лише понад 200 з них зі встановленим збудником. Понад 60 випадків кишкової інфекції викликані сальмонелами.

Хворіють переважно діти - повідомили Радіо Трек у Рівненському обласному центрі контролю і профілактики хвороб.

 

З початку цього року в області зареєстрували лише один спалах кишкової інфекції в сім'ї у Рівненському районі. Минулого року таких випадків було 5.

Причинами стало вживання недоброякісних продуктів домашнього приготування, а також не дотримання правил особистої гігієни. Тож фахівці наголошують, що необхідно уважно обирати харчі та готувати страви в невеликій кількості.

Довідка

Гострі кишкові інфекції — одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Зазвичай ГКІ спричинено бактеріями або вірусами, які потрапляють в організм людини із зараженою їжею чи водою. Найпоширеніші симптоми це — слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота і діарея. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень