На що жителі Рівненщини найчастіше хворіють влітку

З чим варто бути обережними

Найпоширенішими недугами влітку на Рівненщині є гострі кишкові інфекції.

З початку року з майже 2 000 захворілих у 785 виявили ГКІ. 78% захворілих – діти, повідомив очільник обласного центру контролю та профілактики хвороб Роман Сафонов.

Кишкові інфекції передаються через вживання зараженої їжі чи води, під час купання у забруднених водоймах, через брудні руки і предмети побуту.

Чи не найбільш поширеною інфекцією є сальмонельоз. Цього року кількість хворих збільшилася на 64%. Джерелом збудника хвороби є велика  рогата худоба, свині, кури, коти, собаки й навіть гризуни.

За літній період в області був спалах сальмонельозу у сім’ї в Рівненському районі. Основною причиною зараження було споживання неякісних продуктів домашнього приготування та недотримання правил особистої гігієни.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень