Через які хвороби у роті з'являється дивний присмак 

Це не просто дискомфорт, це ознака змін в організмі

Чимало людей знають про проблему дивного присмаку в роті. Це може бути присмак металу, кислий, солодкий, гіркий смак чи навіть присмак ацетону. Такий неприємний симптом не тільки завдає дискомфорту, а й може свідчити про наявність певних проблем зі здоров'ям. 

Однією з найчастіших причин неприємного присмаку є оральний кандидоз. Він може розвинутись після приймання антибіотиків або при зловживанні цукром. 

Грибок кандида любить цукор, тому насамперед потрібно виключити солодощі та порожні вуглеводи з меню. Для місцевого лікування можна прополоскати рота рідким немолочним пробіотиком, водою з яблучним оцтом (через трубочку, щоб не пошкодити емаль) або розчином морської солі.

 

Але головне – треба працювати над оздоровленням кишківника та корекцією дієти.

Дивний присмак у роті може турбувати вагітних жінок. Зазвичай це з дефіцитом нутрієнтів, особливо цинку. Поповнити його запаси допоможуть устриці та червоне м'ясо. У період менопаузи причиною неприємного присмаку часто стають зміни рівня естрогену, які впливають на роботу печінки. 

При цукровому діабеті нерідко страждають нерви, у тому числі відповідальні за сприйняття смаку та запаху. Одним із найкращих засобів для підтримки нервової системи при діабеті є бенфотіамін.

Але найчастішою причиною дивного присмаку у роті, є проблеми з печінкою. Для їх вирішення необхідно підвищити рівень головного антиоксиданту – глутатіону.

У цьому допоможуть селен, розторопша, хрестоцвіті овочі та періодичне голодування. Це покращить роботу печінки та допоможе вивести важкі метали з організму.

Дефіцит цинку, кислотний рефлюкс, інфекції в пазухах носа — це теж може стати причиною неприємного присмаку. 

Люди, які практикують кето-дієту, можуть відчувати смак або запах ацетону в роті під час адаптації до кетозу. Це має тимчасовий характер і пов'язане  з виробленням спеціальних кетонів .

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень