Серце в пастці: 6 смертельних симптомів, на які зазвичай люди не звертають уваги

Організм дає сигнали про проблеми

Кардіолог Джон Ервін зі США розповів, як запобігти небажаним наслідкам серцевих хвороб. Він зауважив, є низка «перших дзвіночків», на які люди не звертають уваги.

Спочатку все виглядає, як тимчасове недомагання, а згодом ці симптоми перетворюється у тяжкі хронічні хвороби. Лікар виділив 6 основних симптомів, які є причиною звернення до сімейного лікаря і до кардіолога.

Симптом №1 – Розлади травлення або печія

Ці симптоми трапляються часто – і зазвичай нема підстав для тривоги. Та іноді, коли пече чи болить у верхній частині живота – це насправді є біль у серці або симптом серцевого нападу. Як і стійка гикавка. Якщо щось із перелічених вище симптомів супроводжується запамороченням, пітливістю, задишкою або нудотою, лікар Ервін радить проконсультуватися з лікарем.

Симптом №2 – Хропіння чи апное уві сні

Хропіння також може сигналізувати симптомом аритмії – прискореного серцебиття, котре перешкоджає нормальній циркуляції крові.

Симптом №3 Сексуальна дисфункція

Більшість людей вважають, що сексуальна дисфункція це проблема репродуктивних органів або мозку. Особливо це стосується чоловіків, проблеми з ерекцією є частим симптомом захворювань артерій, зокрема, утворення бляшок. Що стосується жінок, то зниження лібідо може сигналізувати про наближення менопаузи. Вона не спричиняє серцево-судинних захворювань, але є передвісником підвищення кров'яного тиску, рівня холестерину та ризику хвороб.

Симптом №4 – Набряклість ніг

Ноги можуть набрякати з різних причин, але це може вказувати й на серцеву недостатність. Наприклад, коли людина відчуває задишку під час фізичних навантажень, або коли намагається заснути.

Симптом №5 – Кровоточивість, запалення, набряклість ясен

Ці, на перший погляд, незначні ознаки можуть бути пов’язані з захворюванням серця. Нездоровий стан ясен – це симптом періодонтиту, який збільшує запальні процеси у всьому організмі та ризики розвитку хронічних захворювань та інфарктів.

Симптом №6 – Відчуття стиснення, біль у плечах або шиї

Люди, які пережили інфаркт, описують свої відчуття як «ніби на груди всівся слон». Часто симптомом серцевого нападу буває відчуття стиснення в руках. Буває, що інфаркт починається з неприємних відчуттів, болю або тиску в шиї, щелепі чи плечах.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер.

У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтеся самолікування.

Джерело: УП Життя

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень