Понад 300 дітей просто на вулицю? У Рівному збираються ліквідувати навчальний заклад з 50-річною історією 

Учні шкіл міста могли паралельно зі шкільним навчанням безоплатно здобути тут професію 

У Рівному збираються ліквідувати Рівненський міжшкільний ресурсний центр. Це заклад, де учні старших класів паралельно з навчанням у школі могли здобути професію водія, перукаря, кондитера та кухаря, і називали його свого часу - учбовим комбінатом на Ювілейному.

Серед аргументів які наводить очільник міського управління освіти Андрій Мазур - кількість учнів щороку зменшується, замість запланованих 27 груп цього навчального року тут сформували тільки 20 груп де вчилися понад 320 дітей.

Також професій яким навчають у ресурсному центрі дублюють освітні напрямки у  ліцеях, коледжах та училищах міста, де власне учням учкомбінату й пропонують продовжити навчання.  

Серед іншого приміщення на Соборній 269 потребує суттєвого ремонту, адже його сильно підтоплює в дощі, а окремі його будівлі вважають вкрай аварійними. Але й без того управління освіти вважає, що видатки на утримання закладу є великими.

Цього року бюджету міста утримання закладу обійдеться у 6,2 мільйона гривень, з яких понад 5 мільйонів гривень - зарплата працівників. На профільних комісіях міської ради рішення про ліквідацію підтримали.

Проте на сайті міської ради з'явилася петиція з вимогою не допустити ліквідацію учкомбінату, адже передусім це можливість безоплатно здобути професії, які потрібні воєнній і повоєнній Україні.

15 травня на сайті Рівнеради виконуючий обов’язки міського голови Рівного Віктор Шакирзян опублікував проєкт рішення «Про припинення Рівненського міжшкільного ресурсного центру шляхом ліквідації». 20 червня Рівненська міська рада прийматиме рішення щодо подальшої долі цього легендарного закладу позашкільної освіти Рівного, випускником якого я є, завершивши тут спеціальність водія автотранспортних засобів категорії “С1” в 2021 році. 49 років цей заклад випускає водіїв, молодших медсестер, перукарів, няньок, швачок та кухарів. І, коли видатки на освіту взагалі не зростають, ба більше скорочуються МОНом, коли МОН зливає заклади освіти всіх рівнів для «економії» коштів і вводить грантову освіту щоб добити безкоштовну українську освіту, потрібно зберігати хоча б той мінімум, що потрібен для воєнної та повоєнної України. Замість цього міська влада прикривається «аварійний станом». Невже так складно знайти видатки в міському бюджеті на капітальний ремонт? Невже так складно скомунікувати з МОН щодо відновлення? Збережімо РМРЦ! Збережімо історію РМНВК, - пише автор петиції Павло Брижатий. 

Підтримати петицію можна тут

Нагадаємо, що навчально-виробинчий комбінат працює у Рівному з 1975 року.  З 2017 року стартувала реорганізація міжшкільних навчально-виробничих комбінатів у Міжшкільні ресурсні центри (МРЦ). Цей процес завершився у вересні 2022 року. Тепер виходить, що за 2 роки після реорганізації - заклад хочуть ліквідувати повністю. 

Тут між іншим готують вихователів дитячих садочків, няньок та молодших медсестер, які допомогають у догляді за хворими. 

Фінальне слово за депутатами міської ради, голосуватимуть вони 20 червня. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень