В останні хвилини життя він рятував підлеглого: У Рівному попрощаються з молодшим лейтенантом

Вічна пам’ять Герою!

Завтра, 28 вересня, у Рівному попрощаються з 35-річним молодшим лейтенантом Романом Корнійчуком  

Прощання відбудеться на майдані Незалежності о 12:00, повідомили у Рівнераді.

Герой народився у Рівному. Закінчив 17 школу, потім в училищі опанував фах муляра-штукатура, кілька років пропрацював майстром, а за тим вступив на заочне відділення у Луцький національний технічний університет. 

Сестра Романа Корнійчука Ліна розповіла:

Рома навчався на електрика, надзвичайно любив усе, що з цим пов’язано, це була і професія і хобі одночасно. Він залюбки робив щось руками, розбирався у схемах, прораховував. Мав технічний і навіть стратегічний склад розуму, гарно планував. Хоча за спеціальністю Рома ніколи не працював — займався виготовленням меблів. І тут проявляв свій талант на повну, завжди уважно та ретельно ставився до дрібниць.

Разом із дружиною Тетяною Роман виховував п’ятирічну донечку Октавію.

Війна для Романа почалася волонтерством, а коли у березні 2022 року отримав повістку, навіть не роздумував.

Пройшов медичну комісію, був готовий іти на захист, але йому сказали чекати дзвінка. Він пролунав майже через рік. 23 лютого 2023 року Романа мобілізували до лав ЗСУ. Разом із ним пішов служити і його молодший брат і нерозлучний друг Ігор. Обоє очолили взводи в одній роті, – ділиться сестра.

Друг Героя Ігор писав:

Рома тут розкрився у всій своїй красі. Ротний шокований, як Рома мислить, швидко хапає, аналізує, видає варіанти, ходи. Ну, я також трохи шокований. Тут ніхто за Ромою не встигає. Стратег і шахіст ще той….

Найбільшою пристрастю Романа було пізнання, винахідництво і людська душа. Його жага до життя, повага до людської гідності, неймовірна відповідальність ґрунтувалися на глибокій довірі Богові та цінуванні чеснот. Мав талант розуміння і пояснення, саме тому Роману вдавалося бути чудовим учителем для підлітків і молоді в церкві. Він став співорганізатором Християнської підліткової академії євангельських християн-баптистів. Допомагав опановувати нове і побратимам в армії.

Загинув Захисник у районі міста Красногорівка на Донеччині.

Його підрозділ був позиції, чекаючи підкріплення та відстрілюючись. Поруч одного з підлеглих контузило, і Роман намагався відтягнути його у бліндаж, аби врятувати, але туди влучив ворожий снаряд, – повідомили у міській раді Рівного.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень