Понад 100 мільйонів «зависли у повітрі»: громади досі не отримали гроші за сусідство з атомками

Затримка за урядом

Громади, розташовані у 30-кілометровій зоні від атомних електростанцій, досі не отримали компенсації з державного бюджету за сусідство з такими об’єктами.

На поточний рік на ці цілі передбачено 137,5 мільйонів. Але їх поки не розподілили, говорить заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко:

— Законом України про державний бюджет на 21 рік передбачена субвенція з державного бюджету місцевим – на компенсацію ризиків населення, яке проживає на території, наближеній до атомних станцій, тобто в зоні спостереження.

 

Загальна сума, яка передбачається законом про державний бюджет – це 137,5 мільйонів гривень.

 

Для того, щоби ці кошти розподілити по регіонах і визначити проєкти, на які їх спрямують, необхідно ухвалити ще низку нормативних актів.

 

Кабінет Міністрів зараз доопрацьовує їх. І щойно вони будуть – з’явиться можливість додаткового фінансування на тих територіях, які належать до зон спостереження.

Зауважимо, що громади Рівненщини межують з двома атомками – Рівненською, що у Вараші, та Хмельницькою у Нетішині.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень