ХАЕС почала підготовчі роботи з добудови третього енергоблоку (ФОТО/ВІДЕО)

Наразі зводять тимчасове перекриття над енергоблоком

Над третім енергоблоком Хмельницької АЕС почали зводити тимчасове перекриття. Роботи проводять фахівці управління будівництва Запорізької атомної електростанції. Щодня на будівництві залучені десятки фахівців із відповідним досвідом, знаннями та допусками для виконання будівельних робіт на АЕС.

У будівництві працює самохідний баштовий кран КБ-405 на рейковому полотні з поворотною баштою і підіймальною стрілою. Цей кран використовуватиметься як допоміжний для подачі вантажів на верхні відмітки споруди третього енергоблока ХАЕС. Максимальна вантажність КБ-405 – 10 тонн, при мінімальному вильоті стріли на 13 метрів.

Для ефективної роботи на третьому енергоблоці висоту крана довелося наростити на 12 м, тож тепер його висота становить 51 метр. Саме завдяки йому будуть змонтовані перекриття на даху енергоблока, що дозволить будівельникам вести роботи у зимовий період, надійно захистивши його від опадів та потрапляння вологи.

Згодом, під час здійснення основних будівельних робіт, працюватиме справжній велетень – кран Kroll вантажністю 360 тонн.

За словами т.в.о. президента «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна підготовчі роботи триватимуть до 1 жовтня.

- Щоб швидко розпочати роботи з добудови 3-го енергоблока ХАЕС, потрібно підготувати всі умови. Саме тому і потрібно звести тимчасове перекриття до осінніх холодів, – наголосив керівник Енергоатому.

Роботи з добудови третього енергоблока стартують, щойно Верховна Рада ухвалить відповідний Закон про будівництво енергоблоків №3 і №4 ХАЕС. Нині ж завершується процес транскордонних консультацій із сусідніми країнами щодо впливу будівництва на довкілля. Найближчим часом Енергоатом очікує погоджених протоколів завершених консультацій від Словаччини та Угорщини.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень